Brystreduktion til mænd

aug 8, 2013

0

Brystreduktion til mænd

Posted in : Brystkirurgi on by : admin

Brystreduktioner er ikke et så omtalt emne, som for eksempel brystforstørrelse og fedtsugninger. Men faktum er, at nogle mennesker kan få forbedret deres livskvalitet kraftigt, ved hjælp af en brystreduktion. Derudover har det også været normalt, kun at tænke på brystreduktion i forhold til kvinder, men der er faktisk også mange mænd der både ønsker sig og får brystreduktion.

Brystreduktion til mænd

Den medicinske betegnelse for mandlig brystudvikling er gynækomasti, og kan være en frygtelig lidelse rent psykisk. De typiske årsager til gynækomasti er hormonel ubalance, overvægt, sygdom eller bivirkninger fra medicin, og sommetider er det kun det ene bryst der vokser. Der kan derfor være mange forskellige grunde til, at mænd kan ønske sig en brystreduktion, og de fleste får også en bedre livskvalitet og selvtillid efter reduktionen af brystet. Selve formålet med brystreduktionen er at gøre mandens bryster fladere og fastere, og mindre lig en kvindes. 

Krav til dig som mand

For at få det bedste resultat af en brystreduktion, skal du være normalvægtig eller lettere overvægtig, helst have elastisk hud og derudover være sund og rask. Du skal være fyldt 18 år, og hvis du er svært overvægtig, vil lægen højst sandsynlig bede dig om at tabe dig, før selve brystreduktionen.

Hvordan foregår en brystreduktion?

En brystreduktion foregår ved, at man fedtsuger brysterne, eventuelt kombineret med bortskæring af kirtelvæv. Hvis der derefter er overskydende hud, der ikke selv sætter sig efter brystreduktionen, kan dette fjernes kirurgisk i en opfølgende brystoperation. Selve brystreduktionen varer typisk 1-4 timer, alt efter indgrebets størrelse, og den kan både udføres under lokal- eller fuld bedøvelse. Du kan typisk vende tilbage til arbejdet 7-14 dage efter brystreduktionen, alt efter operationens størrelse, bedøvelsestypen og din individuelle helen. Det vil dog være fornuftigt at vente med at dyrke sport de første 4-6 uger, da stingene ellers kan springe op. 

Bivirkninger og risici ved en brystreduktion

Efter selve brystreduktionen er det normalt at føle sig øm og utilpas, og man får som regel hævelser og blå mærker på dele af overkroppen i op til et halvt år efter indgrebet.

Af værre risici kan nævnes, at man kan blive utilfreds med resultatet, og at brysterne ikke er så symmetriske som man havde ønsket. Hvis endnu en operation er nødvendig for at fjerne overskydende hud efter brystreduktionen, er der mulighed for, at man får varige ar. Derudover vil der altid være risici forbundet med alle operationer, for eksempel er der risiko for blødninger, infektioner, dårlig sårheling og blodansamlinger. 

Hvad er prisen for en brystreduktion til mænd?

En brystreduktion til mænd koster gerne fra omkring 15.000-20.000 kr., alt efter hvor man får udført brystreduktionen.