Plastikkirurgi bliver mere og mere normalt

aug 28, 2013

0

Plastikkirurgi bliver mere og mere normalt

Posted in : Plastikkirurgi on by : admin

Hvis vi er rigtigt heldige, forsvinder tabuet omkring plastikkirurgi snart, og man kan stå frem og fortælle om, hvad man ønsker at få ændret ved sig selv, og hvad man måske allerede har fået lavet. Om det så gælder en fedtsugning, en brystforstørrelse eller en øjenlaseroperation!

Ifølge Danmarks Statistisk var hele 24.269 mennesker i 2012 i kontakt med lægen, for at høre mere om plastikkirurgi. Det er rigtig mange mennesker, der på den ene eller anden måde er utilfredse med deres kroppe, og som ser plastikkirurgi som svaret på deres problemer.

Fedtsugning – ikke en slankekur

Der findes mange forskellige former for plastikkirurgi, og fedtsugning er nok en af de mest kendte former. En fedtsugning vil dog aldrig være en erstatning for slankekure eller motion, da det kun er lokale fedtdepoter der kan fjernes – ikke det lag fedt der ligger i underhuden. Det er altså kun hvis du har nogle irriterende “fedtklumper”, for eksempel på maven, hofterne, lårene og så videre, at det kan fjernes. Hvis du bare er generelt buttet kan en fedtsugning ikke hjælpe dig, og du bliver nødt til at motionere og leve sundt, for at komme det til livs.

Brystforstørrelse – den eneste udvej for nogen

Det specielle ved brystforstørrende operationer er, at der ikke findes et alternativ. Hvis man gerne vil have større bryster, så bliver man nødt til at få dem opereret større. Det eneste andet alternativ er at bruge en større BH, og udfylde den med papir eller brystindlæg – men det er sjældent en længerevarende løsning. Nogle kvinder har jo faktisk ingen bryster, og det er derfor helt naturligt, at de gerne vil have dem opereret større. Det er bare synd, at de skal rammes af tabuet omkring plastikkirurgi, og at samfundet tvinger dem til at skamme sig over deres ønske om større bryster.

Briller, kontaktlinser eller en øjenlaseroperation, ?

En øjenlaseroperation er ikke den umiddelbare løsning, hvis man har dårligt syn. Men der er rigtig, rigtig mange mennesker, der bliver så trætte af at bruge briller og kontaktlinser, at de ser en operation som deres eneste udvej. Man skal dog virkelig overveje operationen grundigt, før man går ind til den. En operationens omfang og pris afhænger rigtig meget af, om du er langsynet, nærsynet eller har bygningsfejl, eller om du har aldersyn eller grå stær. Men for nogen er det virkelig den eneste løsning, og de fleste der har gennemgået en sådan operation, er enormt glade for det bagefter.

Ifølge en undersøgelse Gallup foretog i februar 2012, havde 15 % af danskerne overvejet at få en kosmetisk operation. Det vil altså sige, at næsten hver sjette dansker har overvejet en plastikoperation – det er virkelig, virkelig mange! Så det er bestemt på tide, at plastikkirurgi af-tabuseres!