Har du en sportsskade?

sep 16, 2013

0

Har du en sportsskade?

Posted in : Træning on by : admin

Der er rigtig mange mennesker, der oplever sportsskader én eller flere gange i deres liv. Sportsskaden kan både være ny, ligge latent eller være helet – men det betyder ikke, at den er væk for altid. 

Én gangs sportsskade, altid sportsskade

Oplever du også, at når du først har fået en sportsskade, så er du mærket for livet? Det er desværre ofte sagen, da mange sportsskader “springer op” igen, og i det hele taget svækker én, på den pågældende del af ens krop. Det er derfor rigtig vigtigt at få sportsskaden behandlet med det samme, og helst på den mest optimale måde.

Få din sportsskade behandlet

Det kan faktisk ikke gå for langsomt med at få sportsskaden behandlet, og det skal allerhelst være med det samme.

Man opdeler typisk sportsskader i to kategorier: De traumatiske skader og Overbelastningsskader:

  • Traumatiske skader: Opstår pludseligt, for eksempel på grund af et fald eller en takling. Disse indebærer skader som korsbånds-, menisk – og bruskskader i knæ, og i skulderen er det typisk ledskred eller skader på senerne.
  • Overbelastningsskader: Har udviklet sig gradvist over tid, for eksempel gennem for meget eller forkert træning. Denne type indebærer typisk springerknæ, løberknæ, skinnebenssmerter, kasteskulder eller tennisalbue. 

En af de mest almindelige steder at få en sportsskade, er knæet. Skader i knæet kan enten komme af overbelastning eller være udløst af et slag eller vrid, og kan derfor høre under begge kategorier af skader. Dette er desværre også en af de skader, der kan finde på at springe op, hvis du senere kommer til skade med knæet igen. Så husk at få det behandlet med det samme, og ordnet så godt som muligt, før du igen begynder at bruge knæet.