Skønhed tiltrækker

sep 25, 2013

0

Skønhed tiltrækker

Posted in : Skønhed on by : admin

Det er ikke noget nyt, at vi mennesker tiltrækkes af skønhed og skønne ting, både i forhold til andre mennesker, dyr, natur, design og så videre. På denne måde er vi lidt ligesom skaderne, der tiltrækkes af alt hvad der skinner. 

Menneskelig skønhed

Når både vi selv og vores omgivelser går så meget op i menneskelig skønhed, kan det være svært bare at stå til. Hver dag møder vi billeder på film, tv, reklamer og i musikvideoer, af mennesker der er smukkere, tyndere og bedre klædte end os selv, og vi føler loyalt nok, at vi skal forsøge at leve op til dette ideal. Derfor får mange mennesker foretaget plastik kirurgiske indgreb, næseoperationer, brystforstørrelser og fedtsugninger – vi vil gøre næsten alt, for at blive så smukke som muligt.

Designmæssig skønhed

Vi mennesker bruger utroligt mange penge og ressourcer på ting der egentlig er ligegyldige, men som vi godt kan lide, fordi de er smukke. Der er for eksempel ingen grund til at investere i Svanen eller Ægget, når man kan få en ganske komfortabel stol til 1/35 af prisen – det er udelukkende designet, man betaler for. Der er også en grund til, at mennesker betaler mange tusinder kroner hver sæson, for at udskifte deres garderobe i form af tøj, sko og smykker – det er moden og designskiftet. Vi mennesker er slaver af design og skiftende moder, og vi går efter hele tiden at have, hvad der nu anses for at være allerskønnest.

Skønhed i naturen

Vi tiltrækkes også af smukke steder, steder som strande, havet, solop- og nedgange, bølgende marker og bjergtoppe. Vi går efter at rejse til steder, som er kendte for at være smukke, for eksempel Grønland eller Hawaii. Vi vil gerne ud og være tæt på naturen, og føle at vi er en del af et større, smukkere hele. Der er en grund til at folk planter smukke blomster og træer i deres haver, og til at man opsætter fuglehuse og fuglekugler i sin have, for at lokke fuglene til. Vi vil meget gerne omgive os med skønhed, allerhelst hele tiden.