Opnå et ungdommeligt og friskt udseende med et ansigtsløft

okt 7, 2013

Opnå et ungdommeligt og friskt udseende med et ansigtsløft

Posted in : Plastikkirurgi, Skønhed on by : admin

Efterhånden som man bliver ældre, kan det ikke undgås, at ansigtet bliver påvirket af solen samt dagligdagens stress. Konsekvensen af dette er, at huden mister sin elasticitet, og der opstår et hudoverskud i form af rynker og folder. Hvis du føler, at dette bliver for stort et problem for dig, er der heldigvis noget du kan gøre ved det!

Er et ansigtsløft noget for mig?

Man kan i dag få foretaget et ansigtsløft, hvor man kan få fjernet mange af de præg, som alderen har sat på ansigtet. Dette vil som regel være dybe folder mellem næse og mund, folder og evt. ”kalkunhals”, mens kæbelinien bliver mindre defineret. Et ansigtsløft kan fjerne mange af disse spor på, at man er blevet ældre, og patienten kan hermed opnå et mere ungdommeligt og friskt udseende igennem et ansigtsløft.

Hvordan kan du forberede dig på et ansigtsløft?

Der er nogle forskellige forhold, du skal være opmærksom på, når du skal have foretaget et ansigtsløft.

• Du må ikke ryge 2 uger før, og 2 uger efter, du får foretaget et ansigtsløft
  • 14 dage før et ansigtsløft må du ikke indtage acetylsalisylsyre-holdige midler ( Treo, magnyl, kodimagnyl etc.). Ligeledes må du ikke indtage naturpræparater, fiskeolie, e-vitaminer og lign. Dette vil nemlig øge blødnings tendens.
  • Du skal faste 6 timer før et ansigtsløft. Vand er dog tilladt indtil 2 timer før operationen.
  • Undlad make-up og hudcreme på dagen hvor du skal have foretaget et ansigtsløft.
  • Du skal have arrangeret afhentning 3-4 timer efter operationen.

Hvordan forløber operationen ved et ansigtsløft?

Operationen ved et ansigtsløft, foregår under fuld bedøvelse, og du sover derfor under hele operationen, og man mærker derfor heller ikke noget ubehag.

Under operationen lægges snittet fra området i håret over øret, ned foran øret og rundt om øreflippen, op bag øret og bagud ind i håret. Dette er dog afhængigt af, hvilken type af ansigtsløft der udføres. Ved samtidig fedtsugning af hagen/halsen og opstramning af den mimiske halsmuskel lægges også et lille snit under hagen. I varierende grad løsnes store dele af ansigtshuden fra underlaget frem på kinden og ned på halsen. Den væsentligste del af opstramningen sker i vævet, som ligger under huden (muskelhinderne).

Hvordan er ens tilstand efter et ansigtsløft?

Som oftest vil et ansigtsløft, ikke medføre smerter. Hvis der alligevel forekommer smerter, vil dette kunne afhjælpes ved, at tage tablet Panodil 500 mg 2 stk. 4 gange dagligt.  En let hævelse af ansigtet efter et ansigtsløft, er almindeligt og det er vigtigt, at ligge med hovedet højt de første dage. Du skal desuden afholde dig fra hårdt arbejde og sport, i 4 uger efter et ansigtsløft, hvorefter man kan starte langsomt op. Undgå også svømmehal, dampbade og sauna i ca. 3 uger efter ansigtsløftet. Det er dog tilladt, at gå eller cykle allerede dagen efter et ansigtsløft.

Plastikkirurgi bliver mere og mere udbredt

Kosmetiske indgreb er over de senere år blevet mere og mere almindelige. Et kosmetisk indgreb, vil i mange tilfælde, give patienten et større selvværd omkring hans eller hendes udseende. Desuden er kosmetiske indgreb en ganske sikker lægefaglig disciplin med få risici involveret for patienten. Da udseendet betyder en del for mange mennesker, vil et ansigtsløft derfor som regel medfører et større selvværd, da man kommer til at se meget friskere og yngre ud.