Slip af med dit alderssyn

dec 4, 2013

0

Slip af med dit alderssyn

Posted in : Øjenlaserkirurgi on by : admin

Utrolig mange mennesker lider af alderssyn(presbyopi). På verdensplan regnes det med at ca. 590.000.000 mennesker har sygdommen. Nye teknikker har gjort det muligt at behandle sygdommen.

Hvad er alderssyn?

Den danske øjenklinik EuroEyes beskriver sygdommen på følgende måde:

Alderssyn, også kendt som presbyopi, er et naturligt aldersbetinget fænomen, der typisk kommer til udtryk mellem 40 og 50 års alderen. Alderssyn kommer til udtryk ved at man har svært ved at se tydeligt på korte- og mellemafstande. Det er typisk når man skal læse i bøger eller arbejde ved computer, at alderssyn kan være et stort problem.

Det der sker ved alderssyn er, at med alderen bliver øjets linse større og mindre elastisk. Det har den betydning at linsen ikke kan indstille sig på forskellige afstande. Konkret sker der det, at øjet ikke kan samle den de indkommende billeder på nethinden, når du ser på ting på kort afstand.

Hvordan kan alderssyn behandles?

Heldigvis er der nu kommet behandlingsmetoder til at komme denne øjensygdom til livs. Den mest udbredte behandlingsform er indsættelse af en multifokallinse. En mulitfokallinse er en linse med flere brandpunkter, der gør det muligt at stille skrapt både på kort- og lang afstand. Hjernen er indrettet så smart, så den selv kan vælge det skrappeste billede.
Multifokallinsen skal erstatte øjets naturlige linse som er blevet for uelastisk. Det sker ved at man først fjerner den naturlige linse, som befinder sig umildbart under regnbuehinden, og derefter indsætter den kunstige linse i linsekapslen. En multifokallinse holder resten af livet, og vil permanent forhindre alderssyn.