Flere hospitaler dumper i rengøring

feb 13, 2014

Flere hospitaler dumper i rengøring

Posted in : Brystkirurgi on by : admin

Rengøringen og hygiejnen på landets hospitaler er efterhånden så dårlig, at en stor andel af patienterne hvert år bliver syge af at tage på sygehuset. Ja, du hørte rigtigt. Et hospital skulle gerne være et sted, hvor du tog hen for at blive rask, men realiteten er, at patienterne i mange tilfælde i stedet blot kommer hjem med en infektion.

rengoring

For flere tusinde patienter, der får en infektion på hospitalet, ender sygehusbesøget med at koste dem livet. Det er flere mennesker end der årligt dør i trafikuheld i Danmark. Tallet er direkte chokerende, men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre? Er de danske hospitaler virkelig så uduelige til at gøre rent? I en tid hvor der konstant bliver sparet på alt, herunder rengøringspersonale, er det ikke overraskende, at det også påvirker rengøringen.

Dårlig rengøring gør patienter syge

Dårlig hygiejne og beskidte operationsstuer er hovedårsagen til, at flere danskere bliver syge og i værste fald dør af deres infektioner, som følge af et sygehusbesøg. Det er op til regionerne at styre og kontrollere landets hospitaler. Alligevel bliver det overladt mere eller mindre til hospitalerne selv at foretage kontrol, hvilket sjældent er tilstrækkeligt. Forholdende for et rent hospitalsvæsen lader til at have lange udsigter, da der både er problemer med kontrollen og mangel på penge.

Flere tilbud på rengøring = bedre rengøring

En måde hvorpå man måske ville kunne sætte en stopper for dårlig hygiejne på de danske hospitaler, kunne være ved at åbne op for muligheden for, at flere private rengøringsvirksomheder kunne komme med deres tilbud på rengøring. Ved at lade flere virksomheder konkurrere med hinanden, vil det nemlig være muligt at presse prisen i bund og samtidig vælge den virksomhed, som tilbyder den bedste kvalitet.

På hjemmesider som Ekspertvalg.dk, kan hospitaler bestille flere uforpligtende tilbud på blandt andet erhvervsrengøring.