Har du ondt i sindet?

apr 9, 2014

0

Har du ondt i sindet?

Posted in : Sundhed on by : admin

Hver tiende har ondt i sindet, og det er et stigende problem. Vi har ikke tid til os selv, og beholder måske jobs vi ikke kan lide, på grund af finanskrisen. Ligemeget hvad der ligger til grunde for din smerte, så skal du ikke stå alene med den. 

Terapi

terapi

Ordet terapi, kommer af det græske ord “Therapeuin”, som groft oversat, betyder støtte og hjælp til balance. Med andre ord, så betyder det at støtte den naturlige process hen mod balance i livet. Der findes dog mange forskellige kombinationer af terapi, og her kommer nogle af dem:

  • Ergoterapi
  • Fysioterapi
  • Fysiurgisk terapi
  • Psykoterapi
  • Zoneterapi

Nogen terapityper er mere massage, end terapi som de fleste kender det. De har dog en ting tilfælles, at de hjælper kroppen med at finde balancen. I næste afsnit, vil vi kort komme ind på de forskellige terapi former og hvor de finder anvendelse.

Ergoterapi

I ergoterapi, arbejder man med at fremme hverdagslivet aktiviteter. Ergoterapi anvendes til at fremme sundhed, forebygge aktivitetstab, og rettes oftest mod udvikling af klientens færdigheder.

Fysioterapi

Fysioterapi, går ud på at helbrede eller begrænse omfanget af fysiske skader, ofte i forbindelse med arbejdsskader. Behandlingerne består ofte af massage eller styrke øvelser, og kan være rettet mod enkelte led eller rygmuskulatur.

Fysiurgisk terapi

Som ved fysioterapi, så arbejder fysiurgisk terapi med massageterapi. Hele ideen bag fysiurgisk terapi er, at lindre smerter og forebygge skader i muskler og led.

Psykoterapi

Psykoterapi, består af forskellige former for samtalebehandlinger. Formålet med terapien er, at få klienten til at opnå indsigt i egne tanker og handlemønstre, og derved forandre de problematiske tanker, handlingsmønstre.

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ behandlingsform, som opfatter mennesket som et holistisk hele. Behandlingen fortages oftest på fødderne, hvor bestemte zoner er lig med bestemte zoner og organer på og i kroppen. Ved at trykke på disse punkter, kan man afhjælpe smerter forskellige steder på kroppen.

Som du kan se, så er der mange muligheder for at få balancen tilbage i dit liv. Hvis du har ondt i sindet, kan det oftest også påvirke kroppen. Du kan få smerter, som lægen ikke kan diagnosticere på grund af, at de stammer fra psyken. Du skal ikke holde det inde, det er meget vigtigt, at du får snakket med en ekspert og eventuelt komme i terapi. Det koster ikke særlig meget, og i nogle tilfælde kan du blive henvist af egen læge og få et lille tilskud til behandlingen.