Er din bolig beskyttet mens du er indlagt?

maj 26, 2014

Er din bolig beskyttet mens du er indlagt?

Posted in : Sundhed on by : admin

Rigshospitalets indgang

At være indlagt på hospitalet er ikke særlig spændende i sig selv, uanset om det er fordi man er syg eller fordi man får foretaget kosmetiske operationer. Har man været indlagt i flere dage, føler man sig gerne hæmmet af træthed, og overskud er en by i Rusland. Det sidste man har lyst til når man endelig er blevet udskrevet er, at komme hjem til en bolig, der har været udsat for indbrud. På billigsikring.dk kan man købe sikkerhedsløsninger, der kan sørge for at ens bolig er sikret, så man altid kan forlade sit hjem med en god følelse.

Sådan holder du tyven ude

Den bedste måde at undgå indbrud på er, at gøre det så svært for tyven som overhovedet muligt at komme ind. Som husejer er det en god ide at prøve at sætte sig i tyvens sted: “Hvis jeg skal ind her, hvordan gør jeg nemmest uden at blive bemærket.” Gå en tur rundt om huset og identificer boligens svage punkter. Hvis der er steder hvor du selv tænker at det vil være rimeligt nemt at komme ind, så vil tyven helt sikkert også finde det let.

Derudover skal man sørge for, at der er de rigtige låse i yderdørene. De ældre låse kan tyvene bryde op uden problemer, så hvis man er bekymret for at få indbrud, kan det godt betale sig at få nogle nye og mere sikre låse i. Bor man i lejlighed er hoveddøren det eneste sted tyven kan komme ind (medmindre man bor i stueetagen), så her kan det kun anbefales, at man prioriterer at have en sikker lås i døren.

Inviterer du tyven på besøg?

Udover at sikre at boligen er svær at komme ind i, er der også andre ting, som man kan gøre for at undgå at boligen er attraktiv for indbrudstyve. Hvis omgivelserne lægger på til at tyven kan arbejde i fred er det mere attraktivt. Det vil sige at man skal tænke over om det kan være en god ide eksempelvis at klippe hækken lidt ned, eller om skal have et lavere plankeværk. Selvom det kan være rart at kunne være i fred i sin have, har det altså den bivirkning at tyve også får arbejdsfred.

I de senere år hvor sociale medier har fået en større betydning i vores liv, er der mange, der gerne lige vil dele med deres omverden, at de tager på ferie. Det er forståeligt, men det frarådes kraftigt, fordi man dermed får fortalt potentielle tyve at der ikke er nogen hjemme. Mange har venskaber med perifiære bekendtskaber på de sociale medier, og det er ikke til at vide hvem der er til at stole på.