Forebyg sundhedsskadeligt skimmelsvamp i dit hjem

aug 20, 2015

0
Forebyg sundhedsskadeligt skimmelsvamp i dit hjem

Forebyg sundhedsskadeligt skimmelsvamp i dit hjem

Har du den mindste fornemmelse for at dit hjem er inficeret skimmelsvamp, er det vigtigt du tager hånd om problemet. Skimmelsvamp kan nemlig sundhedsskadeligt for dig og din famile. Forebyg skimmelsvamp i dit hjem, inden der opstår sundhedsproblemer.

Det kan ikke understreget nok, hvor vigtigt det er at forebygge skimmelsvamp problemet hurtigst muligt. Skimmelsvamp spreder sig hurtigt rundt i hjemmet, hvis det ikke bliver håndteret. Hvilket i værste tilfælde kan medføre både allergi og astma.

Symptomer på skimmelsvamp

Forebygger du ikke skimmelsvamp, vil det give sundhedsskader. Hvis du lider af allergi i forvejen, vil det blive forværret ved at leve i et hus med skimmel. Det medføre samme skadelige symptomer selvom du ikke er allergisk. Skimmel irriterer dine luftveje og dermed større chance for halsbetændelse.

Skimmelsvamps typiske symptomer er irritationer i øjnene, hoved og medvirker til koncentrationsbesvær. Du vil typisk opleve træthed og i nogle tilfælde kan det påvirke din hukommelse. Det giver blodsprængninger i øjene, der dog går væk af sig selv indenfor nogle dage.

Derudover kan du opleve trykken i brystet samt hiven efter vejret. Alle disse irriterende skimmelsvamp symptomer kan påvirke til stress, hvis der ikke bliver forebygget i tide.

Skimmel giver kløe i huden og kan føre til hududslæt. Det påvirker alle luftveje derfor føre det ofte til åndedrætsbesvær, stoppet og løbende næse, ondt i halsen, hoste, forkølelse, høfeber og influenza ligende symptomer.

Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvor meget der skal til før du ragere på det. Skimmelsvampen udsender stofferne mykotoksiner, glukaner, allergener samt stoffer der skaber muglugt. Alle er stoffer som mennesker reagerer negativt på.

Undersøg om dit hjem har skimmelsvamp

Det kan være meget svært selv at finde skimmelsvamp og man har ofte brug for professionel hjælp. Forebyggelsen af skimmelsvamp bør også håndteres af professionelle, der ved hvad de laver. Skimmelsvamp opstår ofte i lukkede konstruktioner, derfor kan det være vanskeligt for dig selv at finde.

Man er ofte ikke selv klar over at problemet er opstået. Fordi de fleste forveksler det med høfeber og derfor ikke finder svampen før det forsent. Alle bliver nemlig påvirket af de udsendte stoffer fra skimmelsvampen, altså ikke kun allergikerne. Et tegn på skimmelsvamp, kan være hvis du føler du har det bedre når du ikke opholder dig hjemme.

Sjældne tilfælde

I meget sjældne tilfælde, kan nogle skimmelsvamp arter udsende skadelige giftstoffer der kan være livsfarlige. Der kan derfor forekomme livstruende skader som kræft, hjerneskader, indre blødninger eller organskader.

Skimmelsvamp kan sprede sig til kroppen og påvirke organerne, hos folk der er under kemoterapi eller lider af AIDS. På grund af deres dårlige Immunforsvar. Disse symptomer er farlige alt afhængig af hvilke organer der har taget skadet.