Hvorfor bruger vi medicin?

feb 12, 2016

0
Hvorfor bruger vi medicin?

Hvorfor bruger vi medicin?

Posted in : Brystkirurgi on by : admin

Hvis du er blevet syg, skal du have medicin. Denne diskurs har hersket mange år i vores samfund, men hvorfor er det egentlig vi bruger medicin? Kunne vi ikke klare os uden?

Dette indlæg behandler, hvorfor medicin er en god ting, hvis det benyttes med måde.

Vi skal have det godt

Lægevidenskaben har bragt os medicin, hvilket har eksisteret i flere tusinde år. De første tegn på lægevidenskaben og medicinen kan spores tilbage, til de gamle egyptere, hvor præster udførte ritualer på syge. Blodigler var et meget brugt redskab, noget som til dels stadig bliver anvendt i dag.

1928 blev året, hvor penicillinen blev opfundet af Alexander Fleming, som var en af de største gennembrud i medicinal branchen nogensinde. Penicillinen var det første effektive medicin, der kunne helbrede tuberkulose og syfilis.

Siden da er der sket meget, og i dag bliver stortset alle mennesker får medicin for et eller andet. Stress, søvnløshed, ADHD er bare nogle af de ting, som vi i dag bliver medicineret mod. Medicin er blevet så normalt, at man i dag medicinerer dyr mod psykiske sygdomme.

Hvornår er det nok?

Det bringer os frem til næste tese, hvornår er det så nok? For er vi virkelig så syge, at vi behøver medicin mod alt? At man får medicin når man er syg, er selvfølgelig på sin plads, men vi lever i et samfund, hvor vi får piller, mod alt- og ingenting.

Kan man blive syg af, at tage for meget medicin? Vi vender vores kroppe til, at indtage smertestillende, opkvikkende, søvnfremkaldende, sågar medicin imod seksuallysten. Det kan ende med vi når til et punkt, hvor vi ikke længere fungerer uden piller og medicin.

Tip! Brug en vægt til, at veje mængden af den medicin du indtager. Det kan hjælpe med at give et indblik i, hvor meget medicin, daglig basis.

Brug den “naturlige” medicin

Er du blevet alvorligt syg, skal du have medicin – det kan ikke diskuteres. Men du kan som menneske gøre en masse ting, for at undgå, at havne i en situation, hvor du bliver bundet af medicin resten af dine dage.

#1 Dyrk regelmæssig motion

Sørg for at holde dig selv i gang. Når du dyrker motion frigives endorfiner i kroppen, som er kroppens lykkestof. Bliver endorfinerne frigivet regelmæssigt, er du generelt gladere og føler dig godt tilpas.

#2 Spis varieret og sund kost

En sund kost er med til at give kroppen energi og overskud i hverdagen. Har du overskud om dagen sover du bedre om natten.

#3 Tøv en kende

Hvis du skulle opleve problemer med søvnen, at sexlysten forsvinder eller at du går og er trist, så vent lidt med at hoppe på pillerne. Mange af de problemer opstår af en grund, og kan for det meste løses uden medicin.

Husk at tænk dig om inden du starter på medicin, du er stærkere, end du selv tror.